Acties

9% BTW

Het btw-tarief voor renovatie, opknappen en herstel van woningen van 2 jaar en ouder is verlaagd van 21% naar 9%.

Het schilderen van woningen ouder dan 2 jaar valt onder het laag btw tarief van 9%.

Dit geld voor zowel het materiaal en arbeidsuren. Voor glas werkzaamheden geld een btw- tarief van 9% op arbeidsuren en 21% materiaalkosten. Voor behangwerk geld eveneens een btw-tarief van 6% op arbeidsuren en 21% materiaalkosten. Met de term woningen wordt aangeduid dat dit tarief alleen van toepassing is op het schilderen van huizen ouder dan 2 jaar die door particulieren worden bewoond. Het schilderen van bedrijfsgebouwen en –ruimtes, kerken en scholen blijven belast met het 21%-tarief.

Dat wil zeggen dat niet bewoonbare panden worden belast met 21%. Alle leveringen van verf, glas en behang wordt ook belast met 21%. Onder schilderen worden in dit verband verstaan het verwerken en aanbrengen van producten zoals lak en muurverven, vernissen, beitsen en voorstrijkmiddelen. Om te beoordelen of een woning al dan niet ouder is dan 2 jaar is bepalend de begindatum van het bouwjaar van de woning volgens de gemeentelijke administratie volgens de Wet Waardering Onroerende Zaken. Wanneer een woning in verschillende stadia tot stand is gekomen, moet de woning tenminste voor de helft bestaan uit delen die ouder zijn dan 2 jaar om in aanmerking te komen voor het 9%-tarief.

Levering

Al onze producten die wij verwerken of gebruiken kunnen wij ook aan u leveren.

Winterkorting 10%

Wanneer je in de winter (november tot en met maart) schilder, saus of behangwerk laat uitvoeren aan uw woning of bedrijfspand krijgt u 10% winterkorting per man per dag zowel op materiaal als arbeidsloon zolang de werkzaamheden duren. Om in aanmerking te komen voor de winterkorting moet het werk wel minimaal drie mandagen duren en moet het schilder, saus of behangwerk gericht zijn op onderhoud van uw woning of bedrijfspand.

 

Gratis offerte

Bij ons kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen die geheel gratis is!